Robert Brantberg Oulun stadilainen

Terveyspalvelut takaisin Oulun keskustaan

  • Oulun sammakkotalon terveyskeskusta ei enää ole. Kuva Oulun kaupunki.
    Oulun sammakkotalon terveyskeskusta ei enää ole. Kuva Oulun kaupunki.

 

Oulun kaupunki teki pari vuotta sitten karhunpalveluksen niille yli 20 000 kuntalaiselle, jotka asuvat kaupungin keskustassa. Aikaisemmin keskikaupungilla oli kaksi toimivaa terveyskeskusta, joista toinen oli ulkoistettu yksityiselle toimijalle.

Tämä ulkoistettu terveyskeskus toimi kaikin puolin paremmin kuin kaupungin muut terveyskeskukset. Jonotusta ei ollut ja kustannukset potilasta kohden olivat pienemmät.

Nyt kaupunkilaisten on hakeuduttava Pohjantien taakse kilometrien päähän jonnekin Kontinkankaalle. Saavutettavuus on huono, jonotusjärjestelmä on sekava ja jonot ovat pitkät. Kaiken kukkuraksi siellä on portinvartija, lääkärin puheille ei noin vaan pääse. Näin ei saa jatkua. Moite ei kohdistu henkilökuntaan, joka tekee parhaansa sekavassa tilanteessa.

Olen olosuhteiden pakosta joutunut käyttämään yksityisiä lääkäripalveluja. Ajanvaraus on sujuvaa, lisäksi saat valita haluamasi lääkärin etukäteen. Näin järjestelmän pitäisikin toimia, myös tulevaisuudessa. Ei riitä, että ihminen saa valita terveyskeskuksen oven, hänen pitää myös saada valita haluamansa lääkäri.

Oulun kaupunki tiivistää yhdyskuntarakennetta, koska yhä useampi ihminen haluaa asua keskustassa palvelujen äärellä. Kaupungin on osaltaan huomioitava tämä trendi. Julkiset terveyspalvelut on saatava takaisin keskustaan, tuli valinnanvapaus tai ei. Tämä koskee myös muita Oulun kuntakeskuksia.

Nyt näyttää siltä, että kaupunki tieten tahtoen ajaa ihmisen yksityisten palvelujen käyttäjäksi. Aika harva kuntalainen valitsee Kontinkankaan, jos kukaan, kun terveyspalvelujen valinnanvapaus toteutuu, jos toteutuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat